maandag, november 20, 2006

Eerste werken

2 november wilden we toch eens iets in ons huis doen, want tot nog toe hebben we eigenlijk nog niets gedaan. Het plan was om wat in de tuin de werken, en onze boom om te zagen, en plaats maken voor nieuwe boomkes

Hiervoor zijn we naar de Metaleuven gegaan om wat tuingerief te kopen (schop, spa, hark, ...) want we hadden nog niks, en daarna naarNonkel Kris gereden om zijn kettingzaag te lenen. Nonkel Kris toonde voor hoe we dat machien in gang moesten krijgen, en dat zag er simpel uit. Aangekomen in Herent en vol goede moed wilden we de machine in gang krijgen. En dat bleek niet zo simpel te zijn. Na heel wat pogingen uiteindelijk naar Nonkel Kris gebeld, maar zijn tips bleken ook niet te helpen. Na twee keer een kwartier trekken en sleuren hebben we het dan maar opgegeven.

Dan maar naar plan B: een putteke graven.
Men had er ons op gewezen dat er, gezien de leeftijd van het gebouw, waarschijnlijk niet echt sprake zou zijn van een fundering... Daarom wilden we een put graven langs de muur in de schuur. Na wat graven blijkt dat we hier in een zeer kleverige en vochtige kleigrond zitten.
Uiteindelijk moesten we dieper graven dan verwacht, en blijken onze muren ruim 60 centimeter in de grond te zitten, wat vrij goed is!

Toen er dan ook nog een stevige hagelbui uitbrak, hebben we het voor bekeken gehouden...

kortom, een succesvolle éérste werkdag te herent...

E & J

Geen opmerkingen: